вторник, 24 февруари 2015 г.

Община Ракитово подготвя 7-мата Национална литературна награда “Милош Зяпков”



   Община Ракитово обяви началото на тазгодишния Национален литературен конкурс “Милош Зяпков”. Носител на наградата, учредена в памет на местния творец, учител и общественик Милош ЗяпкоВ, ще бъде избран за седми път.
   В конкурса могат да участват автори с книги, издадени през 2014 г. Крайният срок за представяне на книгите е 30 март 2015 г. Те трябва да бъдат изпратени до секретаря на Общинската администрация, след което ще бъдат оценявани от 5-членно национално жури.   
    Екземплярите от всички книги, изпратени за конкурса, след приключването му се даряват на библиотеката към читалище “Будилник” в Ракитово.
    Носителят на Националната литературна награда “Милош Зяпков” ще получи грамота, плакет и парична премия от 1950 лева. За втора година ще бъде определена и награда от кмета на община Ракитово, която е парична премия от 585 лева, грамота и плакет. Отличията по традиция се връчват на празника на Ракитово - 7 юли.
    Успоредно с това се провежда и ученически конкурс, който е шанс за изява на най-добрите автори на хумористични разкази и афоризми, есета и стихове от Пазарджишка област.